Anouk goes South America

Caipirinha's, Maracuja, carnaval y praia

Begin vorige week zat ik nog in Florianopolis en nu ben ik alweer weg uit Rio..
Mijn vorige verslag eindigde met het idee dat we met een groepje een auto zouden huren om richting Rio te rijden.. dat plan was helaas in het water gevallen. Het lukte niet helemaal om een redelijk goedkope auto te huren voor een aantal dagen, dus besloten we: Peter (Belg), Stefan (Duitser), Chris (Engels) en ik (Holandaise ;-) ) om scooters voor een weekend te huren en het eiland eens goed te gaan verkennen. Dit was echt een supergoeie beslissing geweest. Twee dagen lang rondgetoured met de mannen. Ik lekker achterop, wind langs de blote armen en benen en de zon die tegelijkertijd lekker op m'n huis brandde. Heel veel mooie stranden hebben we gezien. Decadent gegeten aan het strand met de ondergaande zon en vooral veel mooie landschappen gezien. Heel veel groen, bergen, meren en mooie grote vlinders!
Toen we maandagochtend de scooters nog hadden besloten Peter, Stefan en ik om de wekker eens te zetten, om 6 uur maar liefst.. Met de scooter de berg op om 6:57 de opkomende zon te kunnen zien. Supermooi uitzicht over het grote meer, de bergen en de zee waar de zon op kwam.

De laatste twee daagjes Florianopolis lekker gechilled en nog een avondje goed wezen stappen met de hostelmensjes.
De volgende dag vertrok ik met de bus, dit keer in totaal maar 18 uur, naar Rio. Van de rust van Floripa naar de hektiek van Rio. Prima ritje gehad en me gesetteld in het hostel. Jeroen zou die avond aankomen met het vliegtuig in Rio, ben hem als verrassing op komen halen van het vliegveld. Was heel erg leuk, fijn en gezellig om hem weer te zien.
Vrijdag (vorige week) was het de eerste echte Carnavalsdag, we stortten ons er dan ook direct in. In Santa Teresa, het buurtje waar ons hostel was, was een bloco, een groep trommelende mensen, een grote wagen en veel feestende mensen die een lange straat door feesten. Bloedje heet was het en maar liefst twee uur hielden we het vol, toen hadden we behoefte aan lunch. Het was voor Jeroen een heftige aankomst, na een lange vliegreis direct in de drukte, de hitte en het feest van Rio.

Na een rustige rest van de dag, waren we weer een beetje bijgekomen om 's avonds de stad in te gaan. We moesten en zouden naar Rio Scenarium, dé club van Rio in Lapa. Ik was helaas vergeten m'n id mee te nemen dus we moesten na het diner terug naar het hostel, zonder identiteitsbewijs kom je er niet in in Rio. Kon ik meteen operatie-teen even uitvoeren, want na een bezoekje aan de pedicure in Floripa was die miep een beetje uitgeschoten en had ze een hele hap uit de zijkant van m'n teennagel gehaald. Was flink ontstoken geraakt en lopen was niet echt prettig meer doordat m'n nagel elke stap weer in m'n teen sneed. Nagel weer recht gemaakt, ontsmet en Noukie weer blij en opgelucht. Op naar de club! Helaaas hadden we er niet aan gedacht eventjes te pinnen overdag, want tijdens carnaval is pinnen 's avonds onmogelijk, geen pinautomaat die open was. Poging 2 club Scenarium mislukt. Gaf niets, beetje door de straten van Lapa gebanjerd en lekker gefeest met een biertje van de laatste 10 Realis de we nog hadden.
Zaterdag was het tijd wat meer van de stad te zien en zijn we naar Copacabana en iPanema geweest. Rondgelopen, heerlijk aan het strand gelegen en de zon mooi achter de bergen in het water zien ondergaan (en dat tijdens de drukte van de carnaval, was uniek). Later die avond met Stefan (ja, die van Floripa) gemeet in Lapa, op straat cocktailtjes gedronken en poging 3 gedaan om binnen te komen bij Rio Scenarium, clubbben! Helaas was het al 3 uur en de deuren waren gesloten. Weer geen clubavond voor ons, wel stond een mooi feest in de straten van Lapa op ons te wachten. Een topavond met veel gedans, Caipirinha's, gekke locals en gezelligheid. Toen we uiteindelijk om half 7 in bed lagen hadden we mooi uitzicht op de zon die de stad langzaam weer begon te verwarmen, prachtig! Je begrijpt dat die dag erna een rustige dag was, want veel geslapen hadden we niet..
's Avonds wel poging 4 gedaan om de hippe club Rio Scenarium binnen te komen, die was gelukt! Een geweldige avond gehad met leuke live muziek, heel veel dansen en blijheid ? Nu lijkt het haast of het hele avontuur in Rio alleen draaide om feestjes, maar ja eigenlijk draaide de stad daar ook wel een beetje om deze week ;) Naast de feestjes hebben we mooie buurten bewandeld, het Christus monument gezien, bijgeslapen, genoten van heerlijk eten en gesocialized met mensen. Het was een bijzondere Rio-experience. Als je echt wat meer van de stad wilt zien raad ik je niet aan om tijdens Carnaval te gaan.. maar voor een geweldige tijd is niets leuker!

Nu de carnaval op z'n einde liep werd het tijd een plan te maken voor de volgende dagen. We besloten voor een aantal dagen naar Paraty te gaan, een klein stadje aan de kust tussen Rio en Sao Paulo. Vier uurtjes met de bus en oh zo de moeite waard. We zijn hier nu al bijna vier dagen en het is prachtig. Aangekomen in onze Pousada voelde het echt als luxe. Na weken (en Jeroen een antal dagen) in benauwde warme dorms te hebben gelegen, hebben we nu een privé kamer! Eigen badkamer, airco, een zwembad op de binnenplaats..mmmm!
Onze eerste dag zijn we naar Trindade geweest, een plaatsje 25km ten zuiden van Paraty met een aantal prachtige stranden! Dat was is even echt relaxen na zo'n heftige week. De tweede dag hier zijn we naar een strandje vlakbij geweest en hebben we even goed gesplurged! Een hele middag in een hippie-beachbar gehangen op een bank met cocktailtjes, olijfjes, stukjes worst, kaas en nog meer andere lekkere hapjes, zeeeer relaxt! Met uitzicht op zee uiteraard.
Gisteren hebben we als een echte tourist met nog 60 andere op een boot gezeten en de verlaten strandjes van de buurt gezien. Wauw, dat was echt prachtig en wederom zoo relaxed! Op de boot een beetje lezen, voor je uit staren en naar mooi blauw water kijken en bij de ‘stops' het water in duiken en onbewoonde eilandjes zien en veel mooie visjes! Ik heb na lange tijd weer is gesnorkeld. Echt heerlijk met de warme zon op je rug en het rustgevende water om je heen: zwemmen en visjes kijken! Een hele dag op de boot, dat was gezellig, relaxt en een superleuke ervaring. Ik kan nu ook met een gerust hart zeggen dat Jeroen echt uitgerust is :) Vandaag is onze laatste dag hier, dus gaan we nog eventjes bedenken hoe we die gaan invullen. In ieder geval bustickets kopen voor morgen, dan vertrekken we naar Sao Paulo voor Jeroen z'n laatste dagen. Het is in ieder geval genieten en heel erg fijn om samen met m'n broertje van die leuke dingen te doen, te zien en mee te maken.

Nu tijd voor een heerlijk ontbijt dat op ons staat te wachten: verse sapjes, fruit, broodjes, cake..hete koffie ;-) ik hou erover op.

Valeu voor de aandacht en knuffels uit het warme Brasil
Xxx ook van Jeroen

WIESJE

wat een koninklijk verslag. Zon, blijheid, schoonheid, vreugde, dansen en heerlijk eten in een wonderschone omgeving.
Anouk,ik heb weer genoten van de reis met jou en Jeroen natuurlijk.
Ik begrijp dat opa en ik veel gemist hebben in
Zuit Amerika. Maar toen was er ook de dictatuur van Peron en angst.
Ondanks dat hebben we toch genoten daar. EN.... we brachten het grootste kado mee terug~: MONICA!!
Goeie reis verder! Anouk en goeie reis naar huis voor Jeroen.
Liefs en xxxxxxxxxxx vor allebei, oma.

marloes

Nouk!!! Wat een topverhaal weer!! Carnavallen in rio is denk ik meer een experience dan in oeteldonk! Haha wel super mooi dat jullie daar lekker van hebben kunnen genieten!! Jammer dat jeroen zijn vakantie er alweer op zit! Geniet er nog maar van!! Have fun in sao paulo!! Hele dikke kus!

Sofie

Lieve Anouk! Ik ben jaloeeerssss! Wat een heerlijk verhaal weer! Dikke kus